Geweldig nieuws!

Aan onze zwemmertjes (en hun ouders) die niet op zwemles zitten

Het kabinet heeft de deur van de zwembaden weer op een kier gezet. We mogen weer zwemles geven aan de kinderen tot en met 12 jaar.

Helaas zijn de andere zwemactiviteiten nog niet toegestaan. Discozwemmen, Snorkelen 1-2-3, Kids Aquasportief en alle vormen van recreatief zwemmen: we moeten nog even geduld hebben. Natuurlijk zullen we, zo gauw als het mag, jullie ook graag in ons zwembad ontvangen. We houden jullie op de hoogte!

Zwemlessen voor kinderen mogen weer!! Je eerste zwemles komt er aan!!

Misschien zat je hier al lang op te wachten. Je wilt op een fijne manier leren hoe je moet zwemmen. Dan hebben wij goed nieuws: vanaf maandag 22 maart kun je bij ons terecht! We starten dan met de nieuwe beginners: de A-zwemles.

Voor alle mamma’s en pappa’s hebben we een digitale informatiebijeenkomst op dinsdag 16 maart. Vanaf 19.30 kunnen ze thuis op hun computer aanschuiven bij onze MS-Teams bijeenkomst.  De ouders van de kinderen die bij ons aangemeld zijn, krijgen daarvoor een uitnodiging via de email.

Eén dag later, 17 maart, beginnen met een belronde naar de ouders. We zullen jullie telefonisch zo snel mogelijk laten weten wanneer je kunt beginnen.

Welkom terug op de zwemles!!

Hè, hè, wat heeft het lang geduurd… Maar we mogen weer! Vanaf dinsdag 16 maart kunnen we de zwemlessen weer oppakken. En dat gaan we doen ook!

Voor alle kinderen t/m 12 jaar gaan we de zwemlessen voor diploma ABC hervatten. Daarbij volgen we het rooster dat je van ons gewend was vóór de sluiting.

Om de verloren tijd in te halen willen we je ook de kans geven om extra zwemlessen te volgen. Wat gaan we doen?

 • Extra lessen op zondag voor in eerste instantie niveau 5-6 van zwemles A. Meer informatie hierover volgt snel.
 • Extra lessen B en C op andere momenten in de week. Ook hierover horen jullie binnenkort meer.
 • Wilt je op niveau 1-2-3-4 extra laten lessen? Stuur dan een mailtje naar de instructeur van je kind.

 

Om de kinderen weer te laten wennen en ze hun gemak te laten voelen, zetten wij extra instructeurs in. Zo hopen we de verloren tijd weer in te halen en jullie het zwemplezier terug te geven!

 

LET OP: de regels bij zwemlessen t/m 12 jaar:

 1. Per kind is één ouder/verzorger toegestaan. Voor volwassenen zijn binnen mondkapjes verplicht
 2. Inchecken bij binnenkomst gaat met de kaart en kan eventueel plaatsvinden door de zweminstructeur bij de zwemles. Er is absoluut geen fysiek contact tussen het kind en degene die incheckt.
 3. Bij aankomst bij het zwembad hebben de kinderen de zwemkleding al aan onder de gewone kleding. De kinderen kleden zich uit op de aangewezen plaats en gaan dan naar de plek waar ze zwemles krijgen.
 4. De kleedkamer is zo ingericht dat iedereen afstand van elkaar aan kan houden.
 5. Als dit nodig is zal er in groepjes omgekleed worden; wie nog niet aan de beurt is wacht buiten.
 6. Ouders/verzorgers houden 1,5 meter afstand van de zweminstructeur en andere ouders/begeleiders.
 7. De zweminstructeur geeft zoveel mogelijk les op een afstand van 1,5 meter tot de kinderen, bij voorkeur vanaf de kant;
 8. Het is niet toegestaan dat je als ouder/verzorger als toeschouwer aanwezig bent in het zwembad. Dit geldt zowel voor, tijdens als na de les van jouw kind(eren).
 9. Als hulp noodzakelijk is bij de lesactiviteit en/of toiletgang, is het toegestaan om één ouder/verzorger aanwezig te laten zijn; het aanwezige personeel beslist hierover.
 10. Direct na de activiteit haalt de ouder/verzorger de kinderen op van de afgesproken plek. Zorg ervoor dat dit moment zo kort mogelijk is.

 

Algemene regels voor alle kinderen en ouders:

 1. Houd de door het RIVM voorgeschreven afstanden aan: 1,5 meter voor personen ouder dan 12 jaar.
 2. Kom alleen op vooraf besproken tijden.
 3. Kom alleen met je kind(eren).
 4. Kom met eigen vervoer: te voet, met de fiets of met de auto.
 5. Kom niet eerder dan 10 minuten voor de afgesproken starttijd naar het zwembadgebouw.
 6. Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.
 7. Ga vóór je gaat zwemmen thuis naar het toilet.
 8. Was vóór en na het zwembadbezoek je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden.
 9. Beperk de aanrakingen met deuren, hekken, bankjes e.d. tot het noodzakelijke minimum.
 10. Betaal met pin of contactloos (pin of mobiel).
 11. Kom in het zwembad niet in ruimtes waar je niet hoeft te zijn.
 12. Douche thuis, vóór en na het zwemmen.
 13. Verlaat meteen na het aankleden de accommodatie via de routing naar de aangewezen uitgang.
 14. Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) klachten hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
 15. Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten;
 16. Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuisblijven tot 14 dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was (volg hierin het advies van de GGD);
 17. Blijf thuis als je het coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en dit in de afgelopen 7 dagen is vastgesteld;
 18. Blijft thuis als je in thuisisolatie bent omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld;
 19. Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.

 

Het team van zwembad De Gelenberg

Contactinfo:

Sportief en gezond plezier hebben