Zwembad De Gelenberg 25 mei weer beperkt open

De Rijksoverheid heeft bepaald dat de binnenzwembaden weer open mogen. We zijn dan ook erg blij dat vanaf maandag 25 mei de deuren van zwembad De Gelenberg weer open gaan, al is het beperkt. De veiligheid van al onze bezoekers en medewerkers staat voorop. Om aan de voorgeschreven afstands- en hygiëneregels te kunnen voldoen, hebben we maatregelen genomen en keuzes moeten maken. Voor de komende periode, van 25 mei tot 15 juni, betekent dit dat alleen zwemlessen voor diploma’s A, B en C gedeeltelijk hervat worden.

Instructiefilm corona maatregelen

Zwemlessen

Zwemveiligheid en -vaardigheid staan hoog in ons vaandel. Daarom starten we maandag 25 mei met zwemlessen voor alle kinderen uit lesgroepen voor zwemdiploma’s B en C. Voor diploma A starten we met de kinderen die zwemmen op niveaus 5 en 6. De lesgroepen zullen op dezelfde dagen zwemmen als gewoonlijk, maar de tijden kunnen iets aangepast worden. Vanaf 20 mei nemen we contact op met ouders/verzorgers om hierover afspraken te maken.

Overige activiteiten

Alle overige zwembadactiviteiten, zoals recreatief zwemmen, vrij zwemmen en alle andere vormen van watersport voor kinderen en volwassenen starten nog niet op 25 mei. We kunnen op basis van de 1,5 meter richtlijn en de voor ons geldende protocollen de kwaliteit en veiligheid nog niet waarborgen.

Ruimere openstelling zwembad

Bij het heropenen van het zwembad houden we ons aan het landelijke ‘Protocol Verantwoord Zwemmen‘ en de ‘Richtlijn Veilig Zwemmen in coronatijd‘. Omdat we graag weer open willen gaan én blijven, starten we gefaseerd op. De richtlijnen en protocollen voor kinderen tot 13 jaar zijn wat minder streng dan voor oudere kinderen en volwassenen. Vanaf 25 mei doen wij ervaring op met de zwemlessen waarbij kinderen al wat zelfredzaam zijn in het water. Op basis van deze ervaring bepalen we op welke manier we ook andere zwemlessen en activiteiten weer op kunnen starten, waarbij bijvoorbeeld meer fysiek contact wenselijk of nodig is. In de tweede week van juni nemen we hier een beslissing over en informeren we u.

Abonnementen

Abonnementen en leskaarten worden verlengd met de volledige periode dat deze niet gebruikt kunnen worden. Vanaf het moment dat gebruik weer mogelijk is, wordt uw leskaart weer geactiveerd bij de kassa.

Meer informatie

Heb je nog vragen, neem dan contact met ons via infozwembad@druten.nl of kijk voor het laatste nieuws hier op de website. Vanaf 25 mei zijn we ook weer telefonisch bereikbaar via 0487 51 21 89.

Heeft u algemene vragen naar aanleiding van het coronavirus? Dan verwijzen wij u naar www.rijksoverheid.nl/coronavirus, www.rivm.nl/coronavirus en de landelijke informatielijn van de overheid: 0800 – 1351

Team zwembad De Gelenberg.

Contactinfo:

De Gelenberg 5
6654 AZ Afferden

0487 51 21 89

infozwembad@druten.nl

Gedragscode zwembranche >>
Sportief en gezond plezier hebben