Deel zwembad dicht vanwege legionella

 

Enkele weken geleden hebben wij in een paar leidingen van zwembad De Gelenberg een verhoogde waarde van de legionella bacterie gevonden. Na deze vondst hebben we meteen maatregelen getroffen om deze leidingen weer schoon te maken. Zo zijn de douches, whirlpool, glijbaan en het peuterbad gesloten. In overleg met de GGD is nu dit deel van het zwembad dicht. Dit doen we om ieder risico voor de volksgezondheid uit te sluiten.

Door onze maatregelen is in de rest van het zwembad geen enkele kans op besmetting geweest. Hier kunnen bezoekers veilig gebruik van maken. Het instructie- en wedstrijdbad zijn dan ook gewoon open. De zwemlessen en het afzwemmen gaan gewoon door.

Zomersluiting zwembad

Vanaf maandag 8 juli sluit het zwembad vier weken vanwege de zomervakantie. In deze  periode gaan wij druk aan de slag om alle legionella uit de leidingen te halen.

Vragen of meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Dan kunt u contact opnemen met Jaap te Boekhorst via j.te.boekhorst@drutenwijchen.nl of via 088 432 71 51. U kunt ons ook volgen via onze social media kanalen.

Contactinfo:

De Gelenberg 5
6654 AZ Afferden

0487 51 21 89

infozwembad@druten.nl

Gedragscode zwembranche >>
Sportief en gezond plezier hebben